Camping

Campingul locul unde turiștii pot desfășura activități recreative în aer liber, în general pe suprafețe pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turiști. Cei care merg în camping părăsesc zonele urbane agitate pentru a se bucura de natură, locuind temporar în căsuțe tip camping, bungalouri, rulote, corturi, sau chiar sub cerul liber.

Campingul este o alternativă ieftină a turismului tradițional, practicat de un număr mare de oameni din întreaga lume.

Spațiile special amenajate pentru campare se numesc locuri de campare atunci când sunt cu acces liber, respectiv campinguri, atunci când sunt amenajate în scop comercial, iar accesul se face în baza unei taxe de campare.

Camping Valea Iarului (glamping)

La 29 de kilometri de orașul Uricani, la Câmpuşel, găsești un camping minunat, un loc desprins parcă din povești, unde te poți bucura de aerul Carpaților, sub cerul liber, fără a renunța la confortul urban.

Campingul Valea Iarului e așezat sub crestele falnice ale Iorgovanului, în poiana de la intrarea în Valea Iarului, departe de zgomotul mașinilor și de semnalul de la telefonul mobil. Zona, de o frumusețe ireală, se întinde până spre circurile glaciare din munții Retezatul Mic, dezvoltate în calcar dolomitic, de fapt una dintre cele mai mari zone carstice din țară.

(Sursa: https://discoverhunedoara.ro/vacanta-la-cort-de-5-stele-in-retezat-camping-valea-iarului-destinatie-turistica-inedita-in-valea-jiului/)

 
   

VisitUricani

2020

web counter

©Soo